Kompanija

Uz partnerstvo s RWE-om, jednom od najvećih europskih energetskih korporacija, RWE Energija je spremna postati preferirani i pouzdani partner svim korisnicima..

Glavne prednosti su:

  • Niže cijene
  • Jednostavan postupak promjene dobavljača
  • Pouzdanost opskrbe električnom energijom
  • Stabilnost

 

Osnovni podaci

Naziv poduzeća: RWE Energija d.o.o.
Sjedište: Capraška ulica 6, 10000 Zagreb
Matični broj (MB): 2788748
Matični broj (MBS): 080771938
Identifikacijski broj (OIB): HR81103558092
Glavna djelatnost: Opskrba električnom energijom
Transakcijski račun: Privredna Banka Zagreb d.d.
IBAN: HR9823400091110594242

 

RWE i RWE Hrvatska

RWE je jedna od pet vodećih kompanija u Europi na području opskrbe električnom energijom i plinom. Uz dugogodišnje uspješno poslovanje u Zapadnoj Europi, RWE je posljednjih 15 godina stekao iskustvo na području liberalizacije tržišta energijom i na istoku kontinenta.

U pogledu opskrbe električnom energijom RWE je 3. kompanija po snazi u Europi sa 16 milijuna korisnika, a na području opskrbe plinom RWE je 5. kompanija po snazi u Europi sa 7,7 milijuna korisnika.

 Pozicija RWE-a na ključnim tržištima električnom energijom i plinom prema podacima iz 2012. godine:

karta-small

 

RWE jedan je od najvećih proizvođača električne energije. U 2012. godini u vlastitim elektranama proizvedeno je otprilike 220 TWh električne energije. Kompanija posjeduje dodatne proizvodne kapacitete u iznosu od 50 GW u Njemačkoj, Nizozemskoj, Velikoj Britaniji, Mađarskoj i Hrvatskoj te neprekidno povećava raspoložive proizvodne resurse iz obnovljivih izvora posebno na sjeverozapadu Europe kojima upravlja RWE Innogy (2,8 MW / 7,3 TWh).

RWE Hrvatska podružnica je RWE Grupe smještena u Zagrebu. RWE Hrvatska osnovana je 2009. godine kao tvrtka za razvoj poslovanja. U 2013. godini kompanija proširuje svoje poslovanje s posebnim naglaskom na područje prodaje.

RWE je stabilan i pouzdan partner na hvatskom energetskom tržištu. Neposredno nakon rata, 1996. godine, RWE u suradnji s HEP-om konstruira i gradi TE Plomin koja predstavlja osnovu hrvatskog energetskog sustava. Od 2004. godine RWE u suradnji s EVN i Vodoprivredom Zagreb uspješno djeluje u tvrtki Zagrebačke otpadne vode.

Kodeks ponašanja koncerna RWE pročitajte ovdje:

Više informacija o kompaniji RWE možete potražiti na njezinim službenim web stranicama.